Duinen en zee op loopafstand!

Ervaar het echte Zeeland

Natuurpracht in Zeeland

Zoveel te beleven

Naast het genieten van de zon op het strand heeft Schouwen Duiveland veel meer te bieden!  Beleef het mee en ervaar een echte Zeeland vakantie bij Hotel De Zeeuwse Kust!

Nationaal Park Oosterschelde

Nationaal Park Oosterschelde

Houdt u van natuur? Bezoek dan het Nationaal Park Oosterschelde. Plan Tureluur is een natuurontwikkelingsproject van ongekende omvang. Het doel van dit project was een afname van de schorren en het intergetijdengebied door de bouw van de stormvloedkering, de Philipsdam en de Oesterdam. Bezoek samen met een boswachter de 44 gebieden die zijn aangewezen voor natuurontwikkeling.

Bekijk website
Boswachterij Westenschouwen

Boswachterij Westenschouwen

De boswachterij van Westenschouwen is ongeveer 1100 hectare groot, waarvan 300 hectare bos en zijn ontstaan rond de jaren twintig van de vorige eeuw. Bij uw bezoek aan boswachterij Westerschouwen, ervaart u de prachtige flora en fauna en fantastische vergezichten. Er zijn diverse routes uitgezet, die zowel bos met strand combineren. Ook voor paardenliefhebbers, zijn er diverse mooie paden uitgezet. 

Bekijk website

MS Onrust

Als u links kijkt... mist u rechts misschien wel zeehonden, bruinvissen en prachtige vogels! Op de MS Onrust beleeft u de Oosterschelde vanaf het water. Er worden speciale natuurvaartochten georganiseerd waarbij u de Oosterschelde op z'n mooist ervaart. Daarnaast worden er ook familietochten aangeboden waarbij het gehele gezin welkom is. MS Onrust vertrekt vanuit de haven van Burghsluis. 

Bekijk website
Fietstochten

Fietstochten

Schouwen-Duiveland is uitstekend te verkennen vanaf uw fietszadel! Het eiland kent talrijke fietspaden die u langs de mooiste plekken voeren. Zo kunt u genieten van het ruisen van de zee terwijl u langs de kust fietst of stoppen voor een gezellige picknick in het bos. Op de receptie is een Fietsknooppuntenkaart verkrijgbaar voor slechts €5,-.

Wandelen

Wandelen

Ook te voet is Schouwen-Duiveland goed te ontdekken! U kunt bijvoorbeeld via de kustlijn Renesse bezoeken, of kiezen om door de domeinen de prachtige natuur te verkennen. Uiteraard zijn er onderweg voldoende mogelijkheden om gezellig te lunchen of dineren. Bij de receptie helpen onze medewerkers u graag verder om uw wandeling verder uit te stippelen.